Grad NOVSKA Službene stranice

Ponovo među 32 najboljih:  Libertas – Otočac 4:1

Ponovo među 32 najboljih: Libertas – Otočac 4:1

Nakon 2013. godine Libertas je ponovio uspjeh ulaskom u 16-finala Hrvatskog nogometnog kupa. NK Otočac se predstavio na Gradskom stadionu u Novskoj kao solidna i borbena momčad, no Libertas se pokazao kao trenutno kompletnija i nogometno jača ekipa, tako da konačni rezultat 4:1 pokazuje pravi omjer snaga.

Počelo je s kaznenim udarcima. Prvo Galešić dovodi Libertas udarcem s 11m u vodstvo u 6. minuti, a samo tri minute kasnije sudac Vučković dosuđuje najstrožu kaznu u korist gostiju. Siguran realizator bio je Tomac. Nakon početne nesigurnosti, igrači Libertasa preuzimaju inicijativu, te do kraja poluvremena pune mrežu gostiju, tako da se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 4:1. Strijelci su bili Šimunović, Đurić i ponovo najbolji pojedinac utakmice Mario Galešić.

U drugom dijelu potpuna dominacija Libertasa, a gosti iz Otočca kao da su se predali. Redale su se dobre prilike, no rezultat do kraja utakmice nije se mijenjao. NK Libertas, odlukom Uprave kluba i igrača, sav prihod s utakmice namijenio je obnovi vodotornja u gradu-heroju Vukovaru. I ne samo prihod s ove utakmice, nego i s svih domaćinstava  u jesenskom dijelu prvenstva Međužupanijske nogometne lige – Središte.

"Libertas je bio dominantna ekipa tijekom cijele utakmice, te čestitam igračima na borbenoj i efikasnoj igri. Nadam se da će ždrijeb 16-ine Hrvatskog kupa donijeti atraktivnog protivnika, jer je to Klub, kao i Grad Novska zaslužio", izjavio je nakon utakmice trener Đuro Petrinec.

"Posebno sam ponosan što je Uprava, kao i igrači, prihvatili inicijativu da prihod od ulaznica bude doniran za obnovu vodotornja u Vukovaru, te čestitam igračima na pobjedi", riječi su nakon utakmice predsjednika Libertasa Vedrana Mihaljevića.

"Uvijek sam naglašavao da će se u mojem mandatu cijeniti, što se tiče sporta, izvrsnost, ali i rad s mladima. NK Libertas ispunjava oba uvijeta što treba biti primjer i ostalima. Ne zaboravimo, tu su i kuglači, i rukometaši, svi oni zajedno pronose ime Grada", izjavio je za RPN gradonačelnik Vlado Klasan.

 

Hrvatski nogometni kup 1/32
NK Libertas, Novska – NK Otočac   4:1  (4:1)
Gradski stadion Novska
Gledatelja: 250

Suci: Ivan Vučković (Zagreb), Marko Stolnik (Hrašćica), Ivan Jović (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Galešić (6. 11m), 1:1 Tomac (10. 11m), 2:1 Šimunović M. (25), 3:1 Đurić (41), 4:1 Galešić (43).

Igrač utakmice: Mario Galešić (Libertas).

NK Libertas : Šepović7,5, Đurić8, Filipović7,5, Knežević 7,5, Majdandžić 7,5 (od 65. Melnik 7,5), Miško 7,5 (od 85. Frkat) -, Šakić 7,5 , Šimunović D 8 ., Galešić 8,5, Đilas 7,5 (od 75. Josipović -), Šimunović M 8. Trener Đuro Petrinec.

NK Otočac: Božičević 6, Benčić 6, Rudelić 6, Banić 6 , Vukić 6, Tomac 6,5, Čurčić - (od 23. Sladović 6), Vuković 6, Krznarić 6, Plecić 6, Burić 6 (od 44. Marincl 6). Trener: Tomislav Lopac.