Grad NOVSKA Službene stranice

Proglašeni sportaši Grada Novske za 2016. godinu

Pod predsjedanjem dopredsjednika Ivana Hećimovića u ponedjeljak 13. ožujka održana je redovna godišnja skupština Zajednice sportskih udruga Grada Novske, koja je osim službenog imala i svečani dio, kada su proglašeni najuspješniji sportaši Grada Novske za 2016. godinu, te su im uručeni sportski trofeji. Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, te predsjednik i tajnik Zajednice sporstskih saveza i udruga Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović i Ivo Šimac.

Izvješće o radu Zajednice podnio je dopredsjednik Ivan Hećimović, uz konstataciju da je dosadašnji predsjednik Josip Šimunović tijekom veljače podnio ostavku na dužnost, a koju je Izvršni odbor ZSU prihvatio. Osim sportskih natjecanja i uspjeha istaknuto je i financijsko poslovanje Zajednice, prema kojim su prihodi iznosili 1.832.448 kuna od čega su dotacije Grada za redovan rad sportskih klubova, za rashode zaposlenih te za materijalne rashode iznosili 1.668.347 kuna. Dopredsjednik Hećimović stoga se zahvalio gradonačelniku Klasanu, istaknuvši da bez gradskih sredstava ne bi bilo moguće organizirati sportske aktivnosti i rad klubova.

Gradonačelnik Vlado Klasan u svom nastupu pohvalio je rad Zajednice ali i istaknuo nekoliko negativnih primjera suradnje, posebice nastale probleme oko korištenja sportskih dvorana u Novskoj, a za koje vjeruje da će biti vrlo brzo prevladani.

"Nedopustivo je da se ne dozvoljava treniranje u dvoranama osnovne i srednje škole najmlađim sportašima, limačima i prstićima NK Libertas, a da se ti isti termini, zatraženi od strane Kluba ustupaju grupama građana za rekreaciju. Poručuje da nećemo dopustiti da se politika miješa u sport. Osim toga zbog naplaćivanja korištenja Školske sportske dvorane podnose se tužbe protiv ravnateljice Srednje škole Novska i predsjednika Školskog odbora Srednje škole Novska, jer nitko neće Gradu naplaćivati korištenje gradske imovine. Postavlja se pitanje po čijem se nalogu uništava sport u Novskoj", naglasio ne gradonačelnik Klasan. Uz konstataciju da Grad Novska najviše ulaže u sport u Županiji, sportašima je također najavio i projekt novog sportskog centra, za kojeg s već pripremaju projekti. Potom je gradonačelnik Klasan uručio sportska priznanja najuspješnijim pojedincima i klubovima u 2016. godini.

Nives Bišof proglašena je za žensku sportsku nadu. Članica je Badmiton kluba Novska, a badminton trenira od trećeg razreda osnovne škole. Trenutno nastupa u dvije kategorije, kadetima i mlađim juniorkama. Nasupa u školskim natjecanjima gdje postiže izvrsne rezultate u svom uzrastu.

Iz Badminton kluba Novska dolazi i muška sportska nada, a to je Ivano Kukla. Nastupa u dvije kategorije, U-11 i U-13, a u svojoj kategoriji U-11 nalazi se među prva tri igrača u Hrvatskoj.

Predsjednica Ženskog kuglačkog kluba "Novska" Smiljana Duda proglašena je sportskim djelatnikom godine. Jedna je od osnivačica Kluba, potpredsjednica je od 2005. do 2010. godine, a od 2011. do danas obnaša dužnost predsjednice. Uspješno vodi klub, organizira rad s mladima, aktivna je igračica. Uz to predsjednica je kuglačkog Zbora sudaca Grada Novske i aktivni savezni sudac A kategorije.

Trener NK "Libertasa" Đuro Petrinec najuspješniji je trener 2016. godine. Iza sebe ima igračku i uglednu trenersku karijeru. Vodio je među ostalima NK "Slavonac", Stari Perkovci, "Mladost" Molve, "Segestu" Sisak, "Marsoniju" Slavonski Brod, "Mladost" Petrinja, "Moslavinu" Kutina, a sad je po treći put na klupi "Libertasa" koji je pod njegovim vodstvom zabilježio povijesni uspjeh osvajanjem Županijskog nogometnog kupa.

Snježana Barberić, kuglačica ŽKK "Novska" najuspješnija je sportašica Grada Novske za 2016. godinu. Posljednjih nekoliko godina jedna je od najuspješnijih kuglačica Kluba po broju srušenih čunjeva, a na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske 2016. godine zauzela je 19. mjesto.

Dario Duda, kuglač KK "Novska" najuspješniji je sportaš. Osvojio je 1. mjesto na županijskom pojedinačnom prvenstvu, 1. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Regije Sjever, na državnom prvenstvu osvojio je 3. mjesto, te je najuspješniji igrač u ekipnom prvenstvu 1. B Hrvatske kuglačke lige.

Ženski kuglači klub "Novska" najuspješnija je ženska sportska ekipa Grada Novske za prošlu godinu. Jedini je ženski sportski klub, koji je prezentirao ženski sport na županijskom i državnom nivou u 2016. godini.

Za najuspješniji muški sportski klub proglašen je NK "Libertas" Novska. U proljetnom dijelu sezone na domaćem su terenu nastupili bez poraza, osvojili su Županijski nogometni kup, a u šesnaestini finala Kupa zaustavljeni su od ekipe "Vinogradara".