Grad NOVSKA Službene stranice

Rekreativno hodanje

Rekreativno hodanje "U susret proljeću"

Udruga sportske rekreacije "Nora" Novska, u povodu dolaska proljeć a, u subotu 19.ožujka organizirala je promotivnu akciju sportske rekreacije u prirodi s nazivom " U susret proljeću" kojom je nastojala  motivirati građane, posebno žene, na odlazak u prirodu, na svježi zrak te razne oblike i mogućnosti rekreacije kako bi time pridonijeti svom zdravlju, kondiciji, samopouzdanju i dobrom raspoloženju.
"Sportska rekreacija jedan je od preduvjeta ne samo dugog i zdravog života, nego i normalnog funkcioniranja čovjeka, njegove radne sposobnosti, relaksacije i razonode, odnosno ukupnog fizičkog, psihološkog i socijalnog blagostanja", istaknula je predsjednica "Nore" Marija Bilman.
Akcija je započela u 11 sati okupljanjem na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta na nastavila se hodanjem do Novljanskog jezera uz poduku o pravilnom hodanju i mogućim vježbama u hodu.


Prvom koraku na putu za zdraviji, ugodniji i sretniji život članicama "Nore" pridružio se i gradonačelnik Vlado Klasan.
Udruga "Nora", osnovana 2011. godine, ima za cilj promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života kroz programe vježbanja, što je izuzetno zabavno i jako dobro za zdravlje za populaciju različite dobi. Članice "Nore" svoje aktivnosti najčešće provode u Školskoj sportskoj dvorani a redovno obilježavaju Svjetski dan sporta. 
"Grad Novska i ja osobno punu pažnju posvećujemo ne samo sportu nego i sportskoj rekreaciji, a naš cilj i jest atraktivnim program privući što veći broj građana da se uključe u razne sportske i rekreativne aktivnosti. Na tragu toga je  i uređenje Novljanskog jezera te pružanje mogućnosti posjetiteljima da se bave sportom, te da Grad Novska i njeni građani uz zdravi život ostvare i profit. Pozdravljam ovu kao i svaku narednu aktivnost Udruge", rekao je gradonačelnik.