Grad NOVSKA Službene stranice

Taekwondo klub "Ogrc" Novska održao prezentaciju za učenike 4. a razreda OŠ Novska

U Okviru projekta "Sport" učenici 4a razreda Osnovne škole Novska s učiteljicom Ksenijom Lekić prisustvovali su prezentaciji taekwondo vještina, u ponedjeljak 25. siječnja,  u sportskoj dvorani Srednje škole Novska. 
Prezentaciju je pripremio Taekwondo klub "Ogrc" Novska s ciljem što boljeg predstavljanja borilačkih vještina i opreme kojom se služe igrači, kako bi zainteresirali učenike za ovaj sport, za kojeg s ponosom ističu da djeluje već 14 godina u gradu Novskoj i ima niz zapaženih uspjeha. 
Učiteljica Ksenija Lekić u izjavi za RPN je rekla kako su u okviru projekta "Sport" kojeg učenici provode u ovoj školskoj godini, zastupljeni još građanski odgoj i obrazovanje, zdravstveni odgoj, tjelesna i zdravstvena kultura, sat razrednika, te likovna i glazbena kultura, što znači svi predmeti osim matematike. 
Učenici su do sada upoznali kuglanje, odradili demo trening, nakon čega se  u kuglački klub upisalo 15-ero učenika. Posebno bi istaknula hokejašku utakmicu između Medveščaka i CSK koju smo pratili u Domu sportova u Zagrebu, a koja je za većinu učenika bila poseban doživljaj, sve s ciljem razvijanja kulture navijanja na sportskim terenima. 


Pokušat ćemo kroz projekt predstaviti i ostale sportove rukomet, košarku, odbojku i sl. kroz demo treninge animirati djecu za uključivanje u neki od navedenih sportskih disciplina, kako bi se više bavili sportom i na taj način ih odvojili od igrica iz virtualnog svijeta- istaknula je učiteljica Lekić.

Tajnik Taekwondo kluba "Ogrc" Novska,  Darko Josić predstavio je klub istaknuvši kako klub postoji od 2002. godine u Novskoj,  broji oko 60-ak djece i odraslih svih uzrastnih skupina. Klub se natječe kroz turnire, kupove, prvenstva Hrvatske, te regionalna i međužupanijska prvenstva, od kojih je najpoznatije prvenstvo Slavonije i Baranje. Tajnik Josić je naglasio kako je 2014. godine klub imao 6 prvaka, 2015. godine 8 prvaka, a članica kluba Ana Gudac je obranila titulu iz 2014. godine i predložit ćemo ju za sportsku nadu Zajednice sportskih udruga Grada Novske- rekao je Josić. 
Svi ovi uspjesi rezultat su upornog rada i treniranja, a svi koji se žele okušati u taekwondo-u mogu se javiti u klub. Predsjednik kluba je Darko Bukvić, zamjenik predsjednika Ivor Stanivuković,  glavni trener u klubu je prof. Ivan Mažar, a imamo i pomoćne trenere Darka Bukvića i dvojicu trenera s licencom Hrvatskog taekwondo saveza Jasmina i Mihaela Josića- istaknuo je tajnik kluba Darko Josić.