Grad NOVSKA Službene stranice

Uspješan nastup JAK-a u Čakovcu

Čakovec je u nedjelju bio domaćin 2. kola Hrvatske atletske lige sjever za mlađe kategorije. Nastupilo je preko 400 natejcatelja iz dvadesetak klubova sjeverozapadne Hrvaske, među njima i 12 članova Jasenovačkog atletskog kluba. I ovoga puta JAK-ovci su bili uspješni. Osvojene su dvije nove medalje i postignut niz novih osobnih rekorda.

U konkurenciji limačica nastupila je Lana Radulović i osvojla je 10. mjesto na 60m (od 64 natjecateljice). Kod limača uspješni su bili Frano Brtan, 6. u bacanju vortexa i Mihael Prelesnik,  koji je osvojio 1. mjesto u bacanju vortexa i 2. mjesto u skoku u dalj. Prvi puta su na preponama (200m prepone) nastupile mlađe kadetkinje. Ira Sogonić, Petra i Karla Glavinić i osvojile 8, 10. i 11. mjesto. U istoj konkurenciji u skoku u dalj nastupila je Lucija Vidaković i s novim osobnim rekordom od 4,05 m osvojila 10. mjesto. Štafeta mlađih kadetkinja 4x200m Mihaljević-Vidaković-Šepović-Sogonić bila je 7. a Nika Barišić i Dorotea Rajić bile su 7. i 8. na 600m kod mlađih kadetkinja.
"Zadovoljni smo nastupom naših, ali nema puno vremena za analize - već u četvrtak imamo nastup na kvalifikacijama "Erste plave lige" u Osijeku, a u subotu i nedjelju nas čeka Prvenstvo Hrvatske u višebojima u Zagrebu. Nadamo se dobrim plasmanima", rekao je trener Noven Šepović.