Grad NOVSKA Službene stranice

Sportski djelatnik Josip Šimunović dobitnik nagrade “Milan Neralić” koju dodjeljuje HOO

Sportski djelatnik Josip Šimunović dobitnik nagrade “Milan Neralić” koju dodjeljuje HOO

Nagradu „Milan Neralić“, koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor, za „izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini 2021. godine“ dobio je profesor Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije i Zajednice sportskih udruga grada Novske.

Nagrada je dodijeljena u Zagrebu, samo 25 dana do središnjeg događaja godine – Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po treći put je dodijelio Nagradu „Milan Neralić“, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unapređenje sporta na lokalnoj razini.

Nagrada je dobila ime po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću, Slunjaninu koji je na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju.

Nakon više od četiri desetljeća rada u sportu i svih doprinosa koje je dao razvoju sporta na lokalnoj razini, kako u gradu Novska, tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji, u klupskom i školskom sportu, Josip Šimunović je  zaslužio nagradu, čestitke i veliko hvala. Sigurni smo da će ga ova nagrada potaknuti na još puno kvalitetnih sportskih programa i aktivnosti.

Na svečanosti su u znak zahvalnosti za pomoć u teškoj situaciji nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović i poslovna tajnica Ljiljana Gavranović uručili posebne zahvalnice HOO-u i Siniši Krajaču.

"Gospodin Krajač pokrenuo je akciju „Prijatelji na djelu“, u kojoj je HOO u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije organizirao pomoć sportašima i sportskim udrugama na području stradalom od potresa. U donacijama su sudjelovali Međunarodni olimpijski odbor, Europski olimpijski odbori, županijske i gradske sportske zajednice, Crnogorski olimpijski komitet, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, BankGospodarstwaKrajowego iz Poljske i Hrvatski vaterpolo savez", rekao je Šimunović.