Grad NOVSKA Službene stranice

Sredstva za financiranje projekata općina i gradova na području SMŽ – Novskoj sredstva za Hotel Knopp

Sredstva za financiranje projekata općina i gradova na području SMŽ – Novskoj sredstva za Hotel Knopp

U Novskoj, utorak, 13. travnja, Velimir Žunec, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, potpisao je Ugovore o dodjeli sredstva za kandidirane projekte s predstavnicima Općina i Gradova na području Sisačko-moslavačke županije.

Sredstva su dodijeljena za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima. Ukupno je potpisano 17 Ugovora vrijednosti 5,7 milijuna kuna.

Državni tajnik Žunec, prigodom dodjele Ugovora, istaknuo je kako je u protekom periodu dodijeljeno preko tri tisuće Ugovora, 830 milijuna kuna iz nacionalnih sredstava, od čega je općinama i gradovima na području SMŽ dodijeljeno 43 milijuna, „za financiranje manjih infrastrukturnih projekata“.

TONSKI PRILOG: Velimir Žunec

 

"Potpisali smo još jedan Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Grad Novska drugu godinu za redom dobiva nacionalna sredstva za financiranje rekonstrukcije i dogradnju Hotela Knopp, najveće investicije u kulturi na području SMŽ" – rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.

Između ostalih dobitnika sredstava Ugovor su potpisali i Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac, za financiranje projekta ekološke rasvjete u 4 naselja, te Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, za rekonstrukciju ulice Kralja Tomislava u Lipovljanima.

"Ovo znači da će se naša Županija i dalje razvijat. Očekujemo gospodarski rast, rast investicija i nova zapošljavanja, jer to je jamstvo ostanka ljudi u našim gradovima i općinama" – dodao je Ivan Celjak, saborski zastupnik.