Grad NOVSKA Službene stranice

Stari kraljevski grad Križevci, prijatelj Novske, slavi 765. rođendan

Stari kraljevski grad Križevci, prijatelj Novske, slavi 765. rođendan

Gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan je u ponedjeljak, 24. travnja nazočio svečanoj sjednici prijateljskog grada Križevaca. Gradonačelnik je još jednom izrazio zadovoljstvo  što je gradonačelnik Hrg prihvatio njegovu inicijativu o potpisivanju povelje, dodavši kako će tim činom produbiti prijateljstva stečena u ratu i zajedno provoditi projekte za boljitak sugrađana i braniteljskih udruga.  Sjednica je održana u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima koji slavi 765. rođendan Grada. Uzvanici su na samom početku sjednice imali priliku pogledati video projekciju o aktivnostima Gradske uprave tijekom proteklog mandata.

Nakon toga uslijedilo je obraćanje gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, koji je svojim sugrađanima čestitao 765. rođendan ovog starog kraljevskog grada.

Između raznih projekata koje je naveo, posebno se ističe izgradnja brze ceste Gradec-Križevci, izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo-Križevci, kao i izgradnja Razvojnog centra i tehnološkog parka. Čestitkama u povodu Dana Grada pridružili su se i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te saborski zastupnik Damir Felak. Nakon obraćanja uzvanika održana je podjela plaketa i priznanja zaslužnim ustanovama, udrugama i građanima.