Grad NOVSKA Službene stranice

Stipendije za 127 studenta – ukupno 1,3  milijuna za učeničke i studentske stipendije

Stipendije za 127 studenta – ukupno 1,3 milijuna za učeničke i studentske stipendije

Grad Novska kao potporu učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2019./2020 iz Proračuna je osigurao nešto više od 1.3 milijuna kuna. Za studentske stipendije od tog iznosa osigurano je 870 tisuća kuna, a gradsku stipendiju primati će 127 studenata. Mjesečni iznos za vrijeme trajanja akademske godine je 560 kuna, a kao potporu od 800 kuna primati će 36 studenta iz obitelj s troje i više djece, što je i oblik demografske potpore obiteljima.

U obraćanju roditeljima i studentima, gradonačelnik Marin Piletić je istaknuo, pored povećanja stipendije za studente iz obitelji s više djece, i mogućnost stanke od jedne godine tijekom studiranja. Istaknuo je i važnost ulaganja u obrazovanje, poticanje školovanja, zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Novske, te je svima zaželio daljnji uspješan nastavak studiranja na njihovim studijima.

Na ovoj gradskoj potpori u ime roditelja zahvalio se Bruno Pelivanović, a od studenata, Mija Bukvić, studentica 5. godine učiteljskog fakulteta i Mateo Kovačević, student 1. godine Visoke poslovnog fakulteta „Libertas“.

Potporu učenicima i studentima Grad Novska dodjeljuje nekoliko godina za redom za tekuću školsku i akademsku godinu. Nedavno je dodijeljena 151.učeničke stipendije u iznosi 320 kuna, a  učenicima za lokalni prijevoz do 5 km dodjeljuje se 145 do 160 kuna.