Grad NOVSKA Službene stranice

Sto proizvođača i 1000 proizvoda na policama trgovina „Pun ceker – kupujmo lokalno“

Od kraja 2015. godine kada je u Sisku otvorena prva trgovina „Pun ceker – kupujmo lokalno“, do sada otvorene u Popovači, Novskoj i Kutini, u svrhu boljeg povezivanja i plasmana proizvoda s radom započela Zajednica proizvođača Sisačko – moslavačke županije, ovih dana sklopljen je ugovor sa stotim dobavljačem proizvoda u trgovine.

Tom prigodom upravitelj Zajednice proizvođača, Marko Paić je podsjetio, kako su krenuli gotovo ni iz čega vođeni idejom i vizijom županijske razvojne agencije SiMoRe i Sisačko – moslavačke županije, „a sada smo već na stotom dobavljaču i s gotovo 1000 proizvoda u našim prodavaonicama“.

- Ovo je veliki trenutak za Zajednicu proizvođača koja je ulaskom stotog dobavljača u naše prodavaonice „Pun ceker – Kupujmo lokalno“ zaokružila jednu veliku cjelinu. Ovo je zasigurno velika nagrada radu Zajednice proizvođača ali i poticaj za daljnji rad i ispunjenje konačnog cilja Zajednice proizvođača i projekta Pun ceker – Kupujmo lokalno, a to je sprječavanje odlaska ljudi s ruralnih područja, naglasio je upravitelj.

Ne samo da proizvođači prepoznaju korisnost projekta  „Pun ceker – kupujmo lokalno“, gdje mogu plasirati svoje proizvode, projekt je  prepoznat i u Europi i nalazi se među najboljima. Dobitnik je nagrade „Europskog priznanja za promicanje poduzetništva u 2017“.

Članovi Zajednice proizvođača su i s područja Grada Novske, njih dvadeset, proizvođača meda, uzgajivača cvijeća i bilja, aronije, kupinovog vina, pekarskih proizvoda, suvenira i ostalog. Krajem prošle godine Zadruzi za proizvodnju, trgovinu i usluge Sisačko moslavačke županije,  pristupio je i Grad Novska.