Grad NOVSKA Službene stranice

Studenti  Pravne klinike i dalje pružaju besplatne pravne savjete

Studenti Pravne klinike i dalje pružaju besplatne pravne savjete

Studenti s Pravnog fakulteta došli su pružiti besplatnu pravnu pomoć svim zainteresiranim građanima koji se suočavaju s nekim od pravnih problema. Tako je u  prostoru Gradske uprave u utorak, 14. ožujka  održano  još jedno dežurstvo Pravne klinike. 
U ime Pravne klinike sudjelovali su studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu Đina Grancarić, Nikola Pranić i Martina Hrgović, koji su se opredjelili za kazneno pravo. Naglasak su dali na nasilje, posebno na nasilje koje se prikriva u obiteljskom domu te su poručili svima koji se osjećaju ugroženo ili su pretrpjeli bilo koji oblik nasilja da nasilnika obavezno prijave. Njihova poruka novljanima je da se nasilje ne tolerira i svaki nasilnik treba biti kažnjen.


Pozivaju naše građane da im se jave za bilo koje područje pravne pomoći, a oni će sa svojim mentorima njihove pravne upite i probleme riješiti na najbolji mogući način.
Naglasili su da se Klinika vodi odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Pravilnika o studiranju i Akta o organizaciji Pravne klinike.