Grad NOVSKA Službene stranice

Svečana sjednica Gradskog vijeća – dodijeljena Priznanja zaslužnima uz Dan Grada Novske

Svečana sjednica Gradskog vijeća – dodijeljena Priznanja zaslužnima uz Dan Grada Novske

U povodu Dana Grada Novske i blagdana sv. Luke, u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO2 održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske.

Uz govore gradonačelnika Marina Piletića, predsjednika GV Grada Novske Ivice Vulića, čestitke za rođendan Novskoj uputili su predstavnici gradova prijatelja, župan Ivan Celjak i drugi.

Gradonačelnik je u svečanom tonu govorio o proteklom periodu i realiziranim projektima zahvalivši se svima koji su tome doprinijeli.

Posebna zahvala išla je zaslužnim dobitnicima Plakete i Priznanja, za doprinos u gospodarskom i javnom životu Grada Novske.

Ovogodišnji dobitnici su: Plaketa Grada Novske, dodijeljena je Josipu Šimunoviću iz Novske, za izniman stručni i organizacijski doprinos razvoju sporta i školskog sporta na području Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije.

Pisano priznanje Grada Novske dodijeljeno je Udruzi mladih Novska, za značajan doprinos razvoju civilnog društva i uspješno provođenje EU projekata za mlade na području Grada Novske. Petru Majdandžiću iz Novske, vlasniku Građevonsko-uslužnog obrta PE-GRA Novska, za značajan doprinos razvoju građevinskog obrtništva i gospodarstva na području Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije. 

Darku Josiću iz Novske, za značajan doprinos razvoju civilnog društva na području djelovanja udruga iz Domovinskog rata i humanitarnog djelovanja, te za očuvanje trajnog spomena na poginule hrvatske branitelje i zalaganje za prava svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Ani Gradečak iz Novske, za osvojeno 1. mjesto u bacanju kugle na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj, te za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Povelja humanosti Grada Novske dodijeljena je Djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske: Goranu Bezenšeku, Kristijanu Čutiću, Josipu Komljenu i Ivani Herceg, za aktivno i nesebično sudjelovanje u saniranju potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije. Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Mengena –FreiwilligeFeurwehrMengen, za aktivno i nesebično  sudjelovanje u saniranju potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.