Grad NOVSKA Službene stranice

Svečano otvoren Dječji vrtić „Stribor“

Novi Dječji vrtić Stribor svečano je otvoren i u njega će od ponedjeljka krenuti pet odgojnih skupina djece, vrtićke grupe, od 3 do 7 godina „Šapice“ i „Zečići“ i jasličke grupe od 1 – 3 godine, „Kockice“, Cvjetići“ i „Slonići“. Vrtić će pohađati 84. djece.

Ravnateljica Ljerka Vidaković, kazala je kako je vrtić izgrađen i opremljen po svim pedagoškim standardima te posebno istaknula „da konačno više u Novskoj nema liste čekanja za upis djece“.

U vrtiću će oko djece brigu voditi deset odgojiteljica i tri spremačice.

"Ovo je najbolja demografska mjera koju smo mogli osmisliti" , naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik, spomenuvši i ostale mjere potpora za novorođenu djecu koje daje Grada Novska.

Svečanom otvorenju nazočila je i Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, rekavši kako je „sve više rođene djece na području Grada Novske, a posebno veseli što  roditelji  imaju mogućnost upisati svoje djece u dječji vrtić “. Između ostalog je kazala kako se na području Sisačko moslavačke županije gradi 14 dječjih vrtića.

"Grad Novska je sjajan primjer po pitanju demografskih pokazatelja, ali i primjer ulaganja lokalne samouprave te primjer suradnje s Vladom Republike Hrvatske, primjer zajedničkog timskog djelovanja na ostvarenju programa" , naglasila je ministrica Bedeković.

Pored roditelja i djece koja će krenuti u vrtić, nazočni svečanom otvorenju bile su, saborske zastupnice Željka Josić i Marija Mačković, te Ivan Celjak, zamjenik župana.