Grad NOVSKA Službene stranice

TEČAJ PRVE POMOĆI ZA ZAPOSLENIKE - Temeljem Zakona o zaštiti na radu i Pravilnika o pružanju prve pomoći

Tečaj prve pomoći za zaposlenike

 

Temeljem Zakona o zaštiti na radu i Pravilnika o pružanju prve pomoći radnicima na radu Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira tečaj osposobljavanja iz pružanja prve pomoći radnicima i drugim osobama do pružanja hitne medicinske pomoći ili do prijema u zdravstvenu ustanovu.

 

Članak 56. stavak 2. Zakona o zaštiti na radu („Narodne novine“ 71/14.) definira da „Na svakom radilištu i u radnim prostorijama gdje istodobno radi dva do 20 radnika, najmanje jedan radnik, te još po jedan do svakih sljedećih 50 radnika, mora biti osposobljen za pružanje prve pomoći u skladu s pravilima zaštite na radu i u pisanom obliku dobiti obavijest da je određen za pružanje prve pomoći.“

 

Pozivaju se svi poslodavci, ukoliko imaju potrebu za osposobljavanjem iz prve pomoći, temeljem Zakona o zaštiti na radu da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Novska na telefon 044-600-572 ili e-mail hck-novska@sk.t-com.hr i iskažu interes za osposobljavanjem iz prve pomoći svojih radnika.

 

Nakon završenog osposobljavanja radnici dobivaju Uvjerenje o položenom ispitu iz pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim na radu kojim pred tijelima nadležnim za inspekcijski nadzor dokazuju osposobljenost za pružanje prve pomoći na radu.

 

Rok za prijavu zainteresiranih poslodavaca za prijavu radnika za osposobljavanje iz prve pomoći je do 28.02.2018. godine, a osposobljavanje će se provesti u mjesecu ožujku 2018. godine.

OVDJE MOŽETE PREUZETI 

OBAVIJEST