Grad NOVSKA Službene stranice

Tiskovna konferencija - VODA JE ZA PIĆE

Tiskovna konferencija - VODA JE ZA PIĆE

Na tiskovnoj konferenciji gradonačelnika Marina Piletića i direktora Vodovoda Novska Maria Filipovića poručeno je da je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće. Od 10 uzoraka uzetih na analizu, kod 2 je utvrđena povećana količina željeza te je bila zamućena. Nakon čišćenja vodovodnih cijevi svih 10 uzoraka bilo je ispravno, odnosno bez željeza. DIirektor Filipović ističe da je voda cijelo vrijeme bila ispravna za piće, ali od danas i službeno.

Objavljuje Radio postaja Novska u Utorak, 22. lipnja 2021.

 

Na tiskovnoj konferenciji Marin Piletić, gradonačelnik Novske i direktora Vodovod Novska Maria Filipovića, poručeno je da je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće.
Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji je 21. lipnja, uzimajući u obzir ispitne izvještaje, tj. rezultate analiza uzoraka vode, donijelo preporuku da se voda za ljudsku potrošnju na području vodoopskrbe Vodovoda Novska proglasi zdravstveno ispravnom.
Na osnovi navedenog Vodovod Novska obavještava korisnike da je voda iz vodovodne mreže sukladna, tj. da je sigurna za piće.