Grad NOVSKA Službene stranice

Torte i kolači za rođendan Novske – snimljena i milenijska fotografija

Nema slavlja bez torte pa je već postalo uobičajeno da se za svaki Dan grada Novske, građanima ponudi rođendanska torta.

Torte su izrađene u obliku grba Grada,  a građanima, brojnoj djeci i gostima, kriške  torte nakon rezanja, podijelili su Marin Piletić, gradonačelnik i njegovi zamjenici. Teško je bilo odoljeti i čokoladnim mafinima.

Ovogodišnji rođendan Novske zabilježen je i „milenijskom fotografijom“. Ispred zgrada Glazbene škole okupilo se više od tisuću učenika Osnovne i Područnih škole, Glazbene škole u Novskoj i građani, najveći broj koji su u nekoliko dosadašnjih snimanja tijekom proteklih godina, fotografirani  za „milenijsku“.

Bila je ovo šesta milenijska fotografija za Dan grada Novske. Mijenjali su se autori fotografija, no niti jedne ne bi bilo bez pomoći novljanskih vatrogasaca i njihovog specijalnog vozila s ljestvama.  Svaka od načinjenih fotografija ostati će kao trajna uspomena i podsjetnik generacijama Novljana koje dolaze, na vrijeme prije njih.

Kao što sada Novljane na prošlo vrijeme podsjeća stara fotografija iz 1937. godine, snimljena na istom mjestu, ispred školske zgrade.