Grad NOVSKA Službene stranice

Tradicionalno oslikavanje pisanica u GKČ "Ante Jagar" Novska

U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska održana je u srijedu,  5. travnja radionica tradicijskog oslikavanja pisanica u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novska uz podršku Kreativne udruge žena "Iskra" Novska.

Radionici su se odazvale osim članica "Iskre" mnogobrojne sugrađanke   različitih dobnih uzrasta koje su željele pokazati svoju kreativnost i svoje slobodno vrijeme provesti u ugodnoj atmosferi i okruženju.

Predsjednica Udruge žena "Iskra" Anđelka Kramarić za Radio postaju Novska izjavila je kako se žene vrlo rado odazivaju na ove radionice, a također i Udruga se  rado odaziva mnogim manifestacijama u Gradu,  te i u drugim sredinama. Prva aktivnost koja je pred njima je odlazak na Cvjetnicu 9. travnja,  na Tradicionalni  Uskršnji sajam u Lipiku.

Na radionici oslikavanja pisanica u knjižnici posebno su se sa svojim uradcima istaknule Mirjana Cindrić i Dubravka Štivojević. Dubravka Štivojević istaknula je kako je ideju za izradu dekorativnih jaja dobila  još davnih dana od naše novljanke koja se za vrijeme svoga života bavila humanitarnim radom i bila jako kreativna,  a to je Marija Forman.

Voditeljica Turističkog informativnog centra Milijana Dižep Margetić iskazala je zadovoljstvo zbog velikog odaziva žena na radionicu,  te da će nastaviti s ovom tradicionalnom radionicom.