Grad NOVSKA Službene stranice

Tribina za hrvatske branitelje – predstavljen novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

Tribina za hrvatske branitelje – predstavljen novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

U vijećnici Grada Novske održana je tribina o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Tribinu je otvorio Ivica Vulić, predsjednik Odbora hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske, uz sudjelovanje Ivice Akmadže, načelnik sektora za normativnu djelatnost Ministarstva hrvatskih branitelja i Ive Bulaja, pomoćnika ravnatelja Hrvatskog mirovinskog zavoda.

Na tribini su uz hrvatske branitelje, sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici Grada.

Kako je rečeno, kroz  tribine Ministarstvo hrvatskih branitelja, želi upoznati što veći broj branitelja i članova njihovih obitelji s tumačenjima vezanih za primjenu Zakona.

Kako je rekao Akmadža, na novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, radilo se gotovo dvije godine te ga je u svom govoru i predstavio, osvrnuvši se na mirovinska i ostala prava hrvatskih branitelja, naglasivši da će status hrvatskih branitelja moći ostvariti i pripadnici naoružanih odreda narodne zaštite.

Na tribini koja je pobudila zanimanje branitelja govoreno je i o roku za ostvarivanje statusa hrvatskoga branitelja za sve sudionike Domovinskog rata koji taj status nisu uspjeli do sada ostvariti, povećanju najnižih  mirovina, pravu na starosnu mirovinu i rad uz mirovinu.