Grad NOVSKA Službene stranice

Tvornica mikroalgi mijenja izgled Poduzetničke zone Novska – zapošljavanje, a i proizvodnja od kolovoza

Tvornica mikroalgi mijenja izgled Poduzetničke zone Novska – zapošljavanje, a i proizvodnja od kolovoza

Kao što je i najavljeno, djelatnici tvrtke "PMP Međimurje" Čakovec krajem tjedna postavili su zadnje elemente bočnih stranica i nosače krova na zgradi za proizvodnju mikroalgi tvornice PHYOX.

Gradnja proizvodno poslovnog prostora tvornice PHYOX, započela je početkom siječnja pripremnim radovima. Poslove su obavili građevinci „KIM gradnje“ iz Lipovljana, a montažu gotovih elemenata djelatnici "PMP Međimurje" Čakovec, u čijim su pogonima elementi i izrađivani.

Naredni bi tjedan trebali krenuti radovi na krovu ove tvornice za uzgoj algi, koje će se koristi u medicinske, prehrambene i kozmetičke svrhe.

Početak komercijalne proizvodnje mikroalgi započelo bi u kolovozu ove godine, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Dražen Breglec kaže da je ukupna proizvodnja namijenjena globalnom tržištu, a procijenjena vrijednost izvoza iznosi preko 2 milijuna Eura već nakon prve faze proizvodnje.

I u ovoj fazi tvornica mikro algi već je promijenila vizuru Poduzetničke zone Novska, privatna investicija koja u partnerstvu s Gradom Novskom novom doprinosi zapošljavanju.
Za rad u pogonima za prvu fazu proizvodnje posao će dobiti 15, a u drugoj fazi otvaranja još 15 novih radnih mjesta.