Grad NOVSKA Službene stranice

TZ Grada Novske - Stuttgart, Zagreb, Varaždin upoznali se s manifestacijom  „Lukovo u Novskoj“

TZ Grada Novske - Stuttgart, Zagreb, Varaždin upoznali se s manifestacijom „Lukovo u Novskoj“

Predstavljanjem za Grad Novsku najveće manifestacije „Lukovo u Novskoj“ kojom se slavi DAN Grada, djelatnice TZ Grada Novske započele su promocijom po drugim gradovima, s pozivom da se u Novsku dođe u tom razdoblju.

Prvo sredinom siječnja ove godine  na sajmu godišnjih odmora u Stuttgartu, a na poziv prijateljskog grada Mengena, zatim u ožujku u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, a krajem ovog tjedan na Gospodarskom sajmu na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

Sajam je okupio više od stotinu izlagača iz Hrvatske, štand TZ Grada Novske u baroknom Varaždinu bio je zamijećen i lijepo posjećen. Djelatnice, Marija, Milijana, Valentina i Ivana, obučene u građansku odjeću s kraja 19. stoljeća, na štandu su uz promidžbene brošure i već brendirane suvenire kojima je za tu prigodu dodana i čokoladica u  prepoznatljivom omotu s logom TZ Novske, zaželjele dobrodošlicu svima koji će doći na Lukovo u Novsku.

- Predstavljanje Programa kojim  želimo  privući i goste iz drugih sredina u vrijeme Lukova krenuli smo prošle godine, istovremenom promocijom u osam gradova. Pokazalo se dobrim potezom. Promoviramo ne samo manifestaciju „ Lukovo u Novskoj“  već i turističke potencijala novljanskog kraja, Novsku kao grad prijatelj, kazala je Marija Kos Šaka, voditeljica TZ Novske

Kada dođu u Novsku, kako bi posjetitelje još više upoznali s Novskom, kroz projekta  Turističke zajednice Grada Novske, djelatnice ih povedu u obilazak turističkom  rutom  „Lukina zagonetna staza“.

Osim priče o Novskoj kod svake od točaka obilaska, posjetiteljima se  postavljaju  zagonetke iz zapisa  „Narodni slavonski običaji“, župnika, pjesnika i etnologa Luke Ilića Oriovčanina. Tako su uz priču o Novskoj i zagonetke, uz Milijanu i Valentinu, djelatnice TZ Novske, prošli i učenici OŠ „Josip Kozarac“ koji su u sklopu terenske nastave boravili u Novskoj.

„Ljestvica je podignuta visoko“, a što je sve pripremljeno za ovogodišnje Lukovo, u vrijeme Lukova građani i posjetitelji moći će uživati u tri dana manifestacije, od petka 18. listopada do nedjelje 20. listopada.