Grad NOVSKA Službene stranice

U kolonama, na biciklima i motorima prema Vukovaru

Iz mnogih krajeva Hrvatske, na biciklima i motorima prema Vukovaru su se uputili mnogi, kako bi se  priključili  Koloni sjećanje i poklonili žrtvama obrane  Grada heroja.

Tijekom dopodneva u četvrtak pristigla je kolona od 59 biciklista članova biciklističkog kluba DBK „Potepuh“ iz Zagreba. Po šesti put od kako biciklima idu u Vukovar, zastanu u Novskoj, gdje ih dočekaju predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novske.

Nakon okrepe u zgradi Doma hrvatskih branitelja, kod spomenika uz molitvu položili su svijeće. Predsjednik biciklističkog kluba, Renato Kozole, da su mnogi od njih i bivši branitelji te  posebno ističe suradnju s novljanskim braniteljskim udrugama koje ih uvijek dočekaju i prirede okrepu.

U popodnevnim satima pristigla je i kolona od dvjestotinjak motorista. Pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, u  organizaciji  Moto Kluba „Korkyra Riders“ iz Korčule, više godina za redom kreću od Prevlaka i Dubrovnika motorima prema Vukovaru. Putem im se priključuju i drugi, a u Novskoj su ih dočekali članovi Moto kluba „Škorpion“ Novska, a nekoliko njihovih članova voziti će zajedno u koloni prema Vukovaru.

Jedan od njih je i Dejan Ivanišević, tajnik MK „Škorpion“, koji svake godine ide u Vukovar. Kaže, putem prema gradu heroju, zaustave se i na drugim mjestima, odaju počast onima koji su dali život za Hrvatsku. U Vukovaru će biti  dio duge kolone mnogih koji će u subotu, 18. studenog doći u Grad heroj.

Sve putnike prema Vukovaru, dočekali  su predstavnici braniteljskih udruga sa zastavama,  pozdravili su ih u Novskoj, a gradonačelnik Marin Piletić sa zamjenicima zajedno su položili svijeće kod spomenika u Gradskom parku za stradale hrvatske branitelje.