Grad NOVSKA Službene stranice

U Novskoj održano 55. regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa za disciplinu glasovir

U Novskoj održano 55. regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa za disciplinu glasovir

U utorak, 7. ožujka 2017. u popodnevnim satima završeno je 55. natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa za regiju sjever kojem je po prvi puta u dugogodišnjoj povijesti natjecanja domaćin bila Glazbena škola u Novskoj.

            Ovaj trodnevni događaj okupio je stotinjak najboljih učenika glasovira u pet različitih dobnih kategorija iz tridesetak glazbenih škola sjeverne Hrvatske, od Karlovca do Vukovara.  Učenici koji su zadovoljili visoke i stroge kriterije stručnog suda te osvojili prvu nagradu, izborili su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati u travnju ove godine u Zagrebu. Naši učenici su se također natjecali te osvojili slijedeće nagrade: u prvoj kategoriji Hana Klanac osvojila je 1. nagradu, 90,54 bodova, nastavnica Marija Klasan Kinderman, Žana Josić također 1. nagradu, 90,48 bodova, nastavnica Ana Betević Dadić te Ela Uroić 2. nagradu, 88,90 bodova, nastavnica Marija Klasan Kinderman. U trećoj kategoriji Rebecca Bjelanović osvojila je 2. nagradu, 80,40 bodova, nastavnica Ana Betević Dadić, a Sebastian Debeljak 3. nagradu, 75,80 bodova, nastavnik Stiven Ruvčeski.

            Organizatori natjecanja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga izrazili su zadovoljstvo i pohvalu Odboru za provedbu natjecanja Škole koji se svesrdno trudio da sve protekne u najboljem redu te zahvalu Gradu Novskoj i gradonačelniku Vladi Klasanu za potporu ovom kulturnom događaju koji je u konačnici pokazao kako izvrsnim vodstvom i trudom ravnateljice Škole Dunje Uroić, stvorenim povoljnim materijalnim uvijetima u Školi, uz vrijedni individualni kao i timski rad učitelja i zaposlenika te uz potporu vlasti i mala sredina može postati kulturni centar.