Grad NOVSKA Službene stranice

U novu školsku godinu krenulo 117 prvašića, djece s područja Grada Novske

Počela je nova nastavna godina, prema novom standardu kurikularne reforme, u školske klupe prvi put su sjeli i najmlađi za koje tek započinju školski dani, 117 prvašića, djece s područja Grada Novske.

U školske klupe u matičnoj  Osnovnoj školi Novska u prvi razred krenulo je 55 dok je 20 prvašića u Područnim odjelima škola u  Bročicama, Brestači i Starom Grabovcu.

Na području Grada Novske je i Osnovna škola u Rajiću koju pohađa 148 učenika od prvog do osmog razreda. Kako nam je rekao Damir Blažeković, ravnatelj,  u prvi razred krenulo je 14 učenika, a učiteljica je Mira Čuvidić.

Iako pripadaju pod OŠ  „Josip Kozarac“ Lipovljani, na području Grada Novske su i Područna škola Kozarice, gdje je u prvom razredu 2 učenika, učiteljica Danijela Brkić, u Novoj Subockoj 5 učenika, učiteljica Katarina Dujić i u Staroj Subockoj 6 učenika, učiteljica, Marijana Žilka.

U Osnovnoj školi Novska do 8. razreda biti će ukupno 774 učenika ove školske godine.

U prvi razred Katoličke osnovne škole krenulo je 15 učenika, u novoj učionici, a uz dva razreda prethodnih školskih godina, škola ukupno ima 42 učenika.

U OŠ  „Josip Kozarac“ Lipovljani krenulo je 26 prvašića, učiteljica je Sanja Fehir, a u ostale dvije Područne škole, u Kraljevoj Velikoj je 3, učiteljica Tomislava Pranić i Piljenicama 3 učenika prvog razreda, učiteljica Tatjana Louhi. 

OŠ Jasenovac pohađa 96 učenika, u prvi razred je upisano 13 učenika,  dok ih je u Područnoj školi u Puskoj 6, a škola ukupno ima 17 učenika.

Školarce su na klupama dočekali udžbenici i ostali potrebni materijali za uvođenje kurikularne reforme. Kako je kazala Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska, osim kurikularne reforme, učenike OŠ Novska  očekuje i uvođenje nastave po blokovima.

U  18 razrednih odjela u Srednju školu Novska krenulo je tristotinjak učenika, a srednjoškolci su nakon svečanog početka nove nastavne godine,  odmah odradili i prve nastavne sate, rekla je Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica.