Grad NOVSKA Službene stranice

U Pastoralnom centru vrtić za smještaj dvije skupine djece

U Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinaca, uređeni su prostori za smještaj dvije odgojne skupine djece. Suradnjom Grada Novske i Požeške biskupije, u lijepo uređenim prostorijama pri Pastoralnom centru, vrtić će pohađati četrdeset pet mališana čija oba roditelja rade.

Pozdravne riječi Antunu Škvorčeviću,  biskupu Požeške biskupije, župnicima i nazočnim gostima, odgojiteljicama i djeci uputio je gradonačelnika Marin Piletić, najavivši kako će tijekom ove godine započeti i gradnja novog dječjeg vrtića u Novskoj.

Dječji vrtić „Radost“ Novska koji prima 11 odgojno obrazovnih skupina, zbog premalo prostora  ne može udovoljiti zahtjevima svih roditelja za čuvanjem djece. Privremeno rješenje pokušavalo se pronaći  i ranije, a novouređeni prostori trenutno zadovoljavaju većinu potreba. Ravnateljica Ljerka Vidaković,  pozdravljajući sve na svečanosti otvorenja, kaže kako očekuje da će završetkom novog vrtića do kraja godine, sva djeca imati smještaj.   

Požeški biskup Antun Škvorčević, čestitavši gradonačelniku istaknuo je dobru suradnju s Gradom Novska, spomenuvši pored novih prostora za vrtić i otvaranje u rujnu Katoličke osnovne škole, kao mjesta za odrastanje i odgoj te je predvodio blagoslov vrtića.

Dolaskom toplijih dana djece će krenuti i u šetnju, pa će se urediti i vanjski prostor za njihovu igru na otvorenome, malo dječje igralište.