Grad NOVSKA Službene stranice

U Rajiću otvoren novouređen društveno-kulturni centar

Izaslanica premijera i ministrica poljoprivrede Marija Vučković zajedno s polaznicima male škole u Rajiću svečano je otvorila novouređeni društveni doma čija se obnova u 100-postotnom financirala iz EU fondova.

"Sretna sam što na 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak mogu nazočiti otvorenju kulturno-društvenog centra u Rajiću koji je oslobođen u ovoj veličanstvenoj operaciji Hrvatske vojske i policije" – naglasila je ministrica Vučković u svome obraćanju.

Osim što je stari društveni dom uređen, u njemu su otvoreni i novi sadržaji. U prizemlju je uređena dječja igraonica za polaznike programa predškole, a za očekivati je i otvorenje odgojne skupine s početkom nove pedagoške godine. Na katu kulturno-društvenog centra Rajić nalazi se i uređeni prostor za sve vrste kulturnih aktivnosti, pa će u tom prostoru svoje aktivnosti provoditi i djelatnici gradske knjižnice, centra za mlade i brojnih drugih udruga.

Obnovljena dvorana napokon može ugostiti sve vrste manifestacija, ali će i dalje služiti učenicima Osnovne škole Rajić za tjelesne aktivnosti.

Čestitajući 26. obljetnicu Bljeska nazočne je pozdravio i gradonačelnik Novske, Marin Piletić, podsjetivši da je uz novouređeni rajićki dom uređen i središnji trg, obnovljena škola i uređene kuhinja te uređena fasada svlačionica.