Grad NOVSKA Službene stranice

U Rajiću proslavljen sv. Toma, zaštitnik rajićke župe

U subotu, 3. srpnja, proslavljen je sveti Toma Apostol, zaštitnik župe Rajić svetom misom u 11.00 sati. Svetu misu u 11.00 sati predvodio je vlč. Mario Matijević, župnik iz Župe Kraljice Svete Krunice Nova Gradiška, u zajedništvu sa župnicima iz dekanata te rajićkim župnikom Josipom Pendžićem.

U prigodnoj propovijedi o svetom Tomi – zaštitniku župe, vlč. Matijević istaknuo je svetog Tomu kao onoga koji je uvijek na pravom mjestu. Sveti Toma bio je jedan od apostola, jedan od Isusovih učenika, bio je uz Isusa nakon uskrsnuća kada je opipao Isusove rane, nakon Isusova uzašašća širio je radosnu vijest po cijelom svijetu propovijedajući evanđelje. Tako nam sveti Toma može biti uzor da i mi kao vjernici budemo na pravom mjestu, a na pravom mjestu smo upravo na svetoj misi, u sakramentima, u molitvi. Na koncu svete mise vlč. Matijević je čestitao župljanima njihov dan te čestitao imendan svima koji ga slave.

U poslijepodnevnim satima održana je završnica dvodnevnog malonogometnog turnira „Petrovo 2021.“, koji se održava drugu godinu za redom na kojemu je sudjelovalo 8 ekipa s igračima iz Rajića i okolice. Pobjednik turnira je ekipa Prijevoznik Marinko, drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe bar Art, a treće mjesto ekipa NK Sloboda Gornji Bogićevci. Najboljim igračem turnira proglašen je Ivan Kuharić (CB Art), najbolji strijelac je Marko Crnojević (Prijevoznik Marinko), a najbolji golman turnira je Mihael Jugović (Prijevoznik Marinko).

Nakon turnira okupljene goste turnira i mještane Rajića zabavljao je TS Ambar.