Grad NOVSKA Službene stranice

U tijeku upisi za novljanske vrtiće, za pet novih skupina djece i u Dječjem vrtiću „Stribor“

U tijeku upisi za novljanske vrtiće, za pet novih skupina djece i u Dječjem vrtiću „Stribor“

Dok traju radovi na Dječjem vrtiću „Stribor“, ovog tjedna krenuo je i upis djece koja će nakon završetka poslova krenuti u novi vrtić.

Roditelji zahtjeve mogu donijeti u matični Dječji vrtić „Radost“, gdje mogu dobiti i sve potrebne informacije, ravnateljica Ljerka Vidaković kaže, zahtjevi za upis djece će se zaprimati do 17. svibnja u uredu pedagoginje, gdje mogu  popuniti i potpisati Zahtjev za upis djeteta.

U vrtić se upisuju djeca od 1 godine starosti do godinu dana prije polaska u školu.

„Sve zahtjeve zaprimljene u propisanom roku razmotrit će se na sjednici Komisije za upis djece.

Mogućnost upisa djeteta u vrtić ovisit će o broju zaprimljenih zahtjeva za upis, broju slobodnih mjesta u skupinama te objavljenih kriterija prednosti.

Krajem svibnja ili početkom lipnja bit će objavljena obavijest o rezultatima upisa na internetskoj stranici vrtića, www.radost-novska.hr,  te ulaznim vratima vrtića“.

Prema riječima Ljerke Vidaković, ravnateljice, u Dječjem vrtiću „Stribor“ ima mjesta za pet novih skupina djece. Gradnjom novog vrtića Grad Novska osigurao je dodatna mjesta za smještaj djece i nova radna mjesta.  

Potpore projektima za smještaj djece u vrtićima

Ulaganja su bila i u nedavno završenu energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Radost“, u kojemu je sada 11 odgojno obrazovnih skupina,  223. djece  u primarnom te 100 u predškolskom programu, a dvije skupine djece smještene su u uređenom prostoru Pastoralnog centra.

Uz sredstva Grada Novske potporu projektu izgradnji Dječjeg vrtića „Stribor“ dalo je Ministarstvo demografije, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao i Ministarstvo regionalnog razvoja, a planirana cijena gradnje je oko 4,7 milijuna kuna. 

Ovaj objekt prvi je u Novskoj koji je građen modularnom gradnjom, sastavljen od čeličnih modula, s 25 modula koji su spojeni u cjelinu. Izvođač radova je tvrtka DETMERS KONTEJNER d.o.o. iz Svetog Križa Začretje. Djelatnici uređuju unutarnje prostore, nazire su i boja vanjskih zidova, a u okoliš će imati površine sa spravama za igranje djece.