Grad NOVSKA Službene stranice

Učitelji OŠ Novska među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima

Učitelji OŠ Novska među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima

Učiteljicu Matematike Draženu Potočki, učiteljicu razredne nastave Kseniju Lekić i učitelja Tehničke kulture i Informatike Dragana Vlajinića iz Osnovne škole Novska Ministarstvo znanosti i obrazovanja izabralo je za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike i nagradilo ih.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje inovativne, motivirane, kvalitetne i uspješne odgojno-obrazovne radnike.

Učiteljica Dražena Potočki učitelj je mentor i BookWidgets ambasador. Objavila je metodičke preporuke za Matematiku. Nagrađena je i za održana predavanja, radionice na županijskoj i državnoj razini te sudjelovanje u projektima. S učenicima provodi razne aktivnosti, natjecanja i mnoge nagrađene eTwinning projekte. Učenici se posebno vesele Danu broja Pi i izazovima koji ih očekuju toga dana.

Učiteljica Ksenija Lekić učitelj je mentor i s učenicima provodi razne projekte, aktivnosti i natjecanja, među kojima su i nagrađeni eTwinning projekti. Objavila je metodičke preporuke za Matematiku i Sat razrednika te izradila dodatne digitalne obrazovne sadržaje uz udžbenik Prirode i društva za 3. razred. Njezini Mali informatičari posebno su se veselili izradi kratkog nagrađenog videozapisa za HEP-ov natječaj "Za naše male genijalce".

Učiteljice Dražena i Ksenija rado surađuju, zajedno ostvaruju projekte i uspješne rezultate. Sudjelovale su na konferenciji Carnet Users Conference i osvojile prvo mjesto u kategoriji za osnovne škole. Održale su virtualna predavanja unutar projekta Webučionica čiji je cilj bio međusobno pomaganje učitelja tijekom virtualne nastave. Administratorice su Facebook grupe Ingenious with Genially i Genially ambasadorice. 

Učitelj Dragan Vlajinić učitelj je savjetnik i za svoj je rad već primao nagrade. Održao je mnoga predavanja i radionice na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini. Dio je autorskog tima za udžbeničke komplete Tehničke kulture za 6. i 7. razred, a za nastavu na daljinu izradio je brojne videozapise. Nagrađen je i za rad u udruzi Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i za mentorstvo učiteljima u virtualnim učionicama. Bio je mentor učenicima na državnoj razini natjecanja iz robotike Robokup i na Natjecanju mladih tehničara. Rad s djecom i priprema djece za natjecanje iz robotike posebno ga vesele.

 

Čestitamo vrijednim učiteljima OŠ Novska i želimo im uspješan nastavak rada!