Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovor  za provedbu edukativnih programa djece i učenika u Parku prirode Lonjsko polje

Ugovor za provedbu edukativnih programa djece i učenika u Parku prirode Lonjsko polje

Ljepota, biološka raznolikosti i baština starih drvenih kuća, veliki su razlog za posjet Parka prirode Lonjsko polje. Otvaranjem Prijemnih centara, u Krapju, Čigoču i Repušnici, kao i najava gradnje novog centra „Crna roda“ u Osekovu,  broj posjetitelja će rasti.

Kako bi potaknuli posjetu i najmlađih, djece vrtićke dobi, osnovaca i učenika srednjih škola, s gradovima  na području Sisačko moslavačke županije, Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, potpisala je „ugovor za provedbu edukativnih programa“. 

Ugovor je potpisan i od stane Grada Novske, potpisali su ga Marin Piletić, gradonačelnik i Ivor Stanivuković, ravnatelja JU PP Lonjsko polje.

- Park prirode Lonjsko polje je drugi po veličini u Hrvatskoj, a zaštitom okoliša i turizmom se na ovim područjima treba sustavno i planski baviti. Od potpisivanja ugovora s gradovima, za besplatne ulaznice i sudjelovanje u drugim aktivnostima broj posjeta djeca i školaraca, vrtića i škola prošle godine narastao je na oko pet tisuća, rekao je ravnatelj Stanivuković.

TON: Ivor Stanivuković  od 3:08  …  da će povećati broj posjetitelja…  do 4:30  … u slijedećem periodu od nas čuti.

- Ovom prilikom želim glasno i jasno  istaknuti da je Park prirode Lonjsko polje, kao zaštićeno područje ovdje u  neposrednoj blizini Grada Novske, turistička destinacija broj 1. Ono što u turizmu 
valja u prezentaciji prirodne i kulturne baštine na novljanskom području je Park prirode Lonjsko polje, naglasio je gradonačelnik Piletić.

TON: Marin Piletić  1:08  …  ovom prilikom … do 2:08 …  što je to u našoj neposrednoj blizini.

Edukacija, istraživanje i dolazak posjetitelja, osim prirode treba imati i cestovnu infrastrukturu. Uređenjem ceste od Novske, Jasenovca prema Sisku kao i ceste Nova Subocka – Plesmo -  Krapje, biti će doprinos za gospodarski razvoj lokalnog područja. 
Kako su kazali  Piletić i Stanivuković, „imamo niz zajedničkih projekata“, jedan je i uređenje drvenih kuća u Staroj Subockoj.

Ž.G.