Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovor za rekonstrukciju i adaptaciju školske kuhinje u OŠ Rajić

Ugovor za rekonstrukciju i adaptaciju školske kuhinje u OŠ Rajić

Sisačko-moslavačka županija kroz provedbu projekta „Topli obrok - obrok zdravlja IV. faza obnove školskih kuhinja“,  osigurala je sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju školske kuhinje u OŠ Rajić. Sporazum o zajedničkom financiranju projekta potpisali su Ivo Žinić,  sisačko-moslavački župan i Marin Piletić, gradonačelnik, u nazočnosti Damira Blažekovića, ravnatelja OŠ Rajić.

Radovi podrazumijevaju građevinsko-obrtničke radove, a kuhinja će biti opremljena i novim uređajima za pripremu kuhane hrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od  2,7  milijuna kuna,  od čega je vrijednost radova na školskoj kuhinji u OŠ Rajić 1.2 milijuna kuna. Grad Novska u sufinanciranju sudjeluje s 300 tisuća kuna.

Ovo je još jedno od ulaganja, radova  poduzetih zadnjih godina  na poboljšanju standarda škole, kojima je uređeno pročelje, promijenjena stolarija i krov zgrade.

Kako je rekao ravnatelj Damir Blažeković,  radovi predviđeni projektom su u tijeku, a očekivani završetak adaptacije školske kuhinje je do kraja ove godine, kad će topli obrok moći primati  148 učenika.

Projekt „Topli obrok – obrok zdravlja IV. faza obnove školskih kuhinja“ sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2019. godinu.

Župan Ivo Žinić, je istaknuo, „u sklopu projekta obnovljeno je 13 školskih kuhinja i sada u većini škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija postoje kuhani obroci. Trenutno su u fazi obnove školske kuhinje u I. OŠ Petrinja, OŠ Rajić i u OŠ „Josipa Kozarca“ Lipovljani. Spomenuo je i, kako je Županija  Gradu Novska darovala zgrade dviju škola koje se ne koriste, u  Borovcu i Jazavici, koje će se urediti i dobiti novu funkciju.

TON: Ivo Žinić

Gradonačelnik Marin Piletić je podsjetio, kako je zajedničkim ulaganjem energetski obnovljena OŠ Novska, dvorana škole i uređeno igralište, kao investirano u Srednju školu Novska.

TON: Marin Piletić