Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovor za uređenje prostora za Razvojnu agenciju NoRa – Ugovori i s novljanskim poduzetnicima

Novljanska razvojna agencija NoRa  trebala bi preseliti, iz prostora kojima se sad koriste u ulici Kralja Tomislava u prostor koji se uređuje u Potočnoj ulici, zgradu u kojoj je  smješteno i poduzeće Novokom.

Potpisivanjem Ugovora s izvođačem radova,  građevinsko obrtničkom tvrtkom „Gradnja Alaber“ s vlasnikom Davorom Alaberom, gradonačelnik Marin Piletić u nazočnosti Vide Iličić, ravnateljicom NoRe,  otvorili su nove mogućnosti i  investicijsko razdoblje Grada Novske.

Gradonačelnik je naglasio, kako je NoRa u partnerstvu s Gradom Novska, od početka rada početkom prošle godine ugovorila 146 milijuna bespovratnih sredstava za razne projekte na području Grada Novske, ali i da se rade i novi projekti u visini 12,5 milijuna Eura.

Između ostalog rekao je, kako će u prostor kojim se koristila SiMoRa i Nora, razmjenom nekretnina, useliti uredi Ispostave Hrvatskih pošta u Novskoj, a zgrada pošte bi se obnovila kroz fondove Europske unije.

Radovi na uređenju novih prostora NoRe, trajati će oko 4 mjeseca.

Potpore za obrtnike kroz Mjere1 i 3  - otvaraju tri nova radna mjesta

Potpisani su i Ugovori o dodjeli potpore male vrijednosti za 2019. godinu za Mjeru 1. i  Mjeru 3. Za „očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja“, Ugovor o dodjeli sredstava potpisala su,  Zoran Savić, tvrtka Dinex, Dubravko Moguš, vlasnik Limarske radionice koji time otvara jedno novo radno mjesto i Janko Čavlović, vlasnik obrtničke radnje za limarske usluge.

Kroz Mjere 3, potpore za razvoj postojećih obrta i poduzetnika, dobili su, Pekarna Pecollaj, vlasnika Leonarda Pecollaj, 1 novo radno mjesto, Automehaničarski obrt Herceg, vlasnik Mario Herceg i „Marele“, obrt za ugostiteljstvo, cvjećarstvo, trgovinu i usluge, vlasnika  Krešimire Ciprijanović , 1 novo radno mjesto.