Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovori poduzetnicima početnicima – sredstva pomoći za 8 novih obrta s 12 radna mjesta

Ugovori poduzetnicima početnicima – sredstva pomoći za 8 novih obrta s 12 radna mjesta

Mjere za razvoj poduzetništva na području Grada Novska, za poduzetnike početnike, za poduzetnike u gaming industriji, za postojeće poduzetnike, i potporama male vrijednosti čime se pomaže i daljnje poslovanje postojećih tvrtki, raste broj radnih mjesta i investicija.

U 2018. godini, kroz Mjeru 2. Podmjeru 2.1 poduzetnicima početnicima dodijeljeno je nešto više od 1,1 milijuna kuna, otvoreno je 26 novih poduzeća i obrta s 32 radna mjesta, dok je za istu Mjeru u prošloj godini izdvojeno 1,2 milijuna kuna. Time je kroz ove potpore Grada dobio 29 novih tvrtki i obrta s 36 radnih mjesta.

Prošle godine uz potpore Grada Novske, Županije i HZZ-a, s radom je započelo i 14 tvrtki u sektoru gaming industrije sa 17 zaposlenih.

U protekle dvije godine za provođenje Mjera 1,3 i 4, kao potpora za postojeće poduzetnike izdvojeno je više od 270 tisuća kuna, a u različitim iznosima sredstva je primilo 38 poduzeća i obrta čime je otvoreno dodatnih 15 radnih mjesta.

Na ovaj način potporama koje su dobila za svoje poslovanje otvoreno je 100 radnih mjesta.

Novi Ugovori i radna mjesta

Ugovorima koji su potpisali u petak, 6. ožujka, osam novih poduzetnika početnika započinje s radom, a zapošljavati će 12 djelatnika.

Dodijeljena potpora u ukupnoj visini od 273 tisuće kuna pomoći će svakom poduzetniku početniku u početku rada u poduzetništvu, kako je naglasio Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika prilikom dodjele Ugovora, „sredstva će  im biti od velike pomoć kod  započinjanja posla, vlastitih obrta i stvaranju novih dodatnih vrijednosti“.

Pomoć u pisanju projekata na raspolaganju svim poduzetnicima je tim stručnjaka agencije „NORA“ Novska. Ravnateljica Vida Iličić, ravnateljica, podsjetila je na rast broja obrtnika na području Grada Novske, a Grad smjestilo visoko na listi gradova prema otvorenim obrtima u Hrvatskoj. Podsjetila je i na Mjera pomoći Grada i Županije u sufinanciranju kamatne stope na poduzetničke kredite.