Grad NOVSKA Službene stranice

Ulaganja u Novokom uz sufinaciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – nabavljen kompaktor

Ulaganja u Novokom uz sufinaciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – nabavljen kompaktor

U radnom posjetu Gradu Novskoj u utorak, 21. rujna bio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić są suradnicima, a domaćin mu je bio gradonačelnik Marin Piletić, zajednos s zamjenikom Sinišom Kesićem, te pročelnicima i suradnicima, kao i direktor gradske komunalne tvrtke „Novokom” Tomislav Bogojević.

Nakon sastanka direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i gradonačelnik Marin Piletić obišli su odlagalište komunalnog otpada Kurjakana. Održana je prezentacija mjesta za preuzimanje ambalažnog otpada te primopredaja kompaktora za sabijanje otpada.

Kompaktora za sabijanje otpada će koristiti tvrtka Novokom na odlagalištu komunalnog otpada Kurjakana. Kompaktori stvaraju prostor tako što smanjuju broj spremnika koji su potrebni za skladištenje otpada, čime se omogućuje zaposlenicima i kupcima manji, čišći, uredniji, i na kraju više sanitarni okoliš. Vrijednost kompaktora 609.500,00kn bez PDV-a, odnosno 761.875,00kn s PDV-om. Kompaktor će omogućiti, odnosno stvoriti dodatni prostor na odlagalištu otpada Kurjakana, kako bi se miješani komunalni otpad odlagao do 2026. godine. Nabavu kompaktora u 90% iznosu financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Posjet je završen obilaskom radova etape 4 sanacije odlagališta komunalnog otpada Kurjakana – izgradnja kazete 3.