Grad NOVSKA Službene stranice

Upisi u Srednju škola Novska - u ponudi 6 usmjerenja, novo zanimanje

Upisi u Srednju škola Novska - u ponudi 6 usmjerenja, novo zanimanje "Tehničar za razvoj video igara"

Učenici osmih razreda mogu se prijaviti za upis u I. razrede Srednje škola Novska za narednu školsku godinu. Upisuju se učenici za 6 usmjerenja u pet razrednih odjela, a upisni rokovi, odnosno početak prijava, krenuo je od 1. lipnja. Učenici se mogu upisati u Opću gimnaziju i za zanimanje ekonomiste, za obrtnička zanimanja, školovanje u trajanju 3 godine, za zanimanje bravar, stolar i vodoinstalater, a prvi put i u četverogodišnje školovanje za zanimanje „tehničara za razvoj video igara“. 

Kako bi poticali obrtnička zanimanja, učenici koji upišu jedno od deficitarnih zanimanja, mogu ostvariti Državnu stipendiju koju daje Ministarstvo gospodarstva RH, „kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada“.

Konačna ljestvica poretka u Srednjoj školi Novska objaviti će se 25. srpnja, a potrebne dokumente koji su uvjet u određeni program obrazovanja, potvrda školske medicine i obiteljskog liječnika, te ostale dokumente, uz  „potpisani obrazac o upisu – upisnicu, u 1. razred Srednje škole Novska“, treba dostaviti u školu do 31. srpnja.

"Početkom kolovoza objaviti ćemo i „okvirni broj slobodnih mjesta“ za pojedina usmjerenja, a 12. kolovoza i službenu objavu slobodnih mjesta za jesenski upisni rok" – kazala je Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škole Novska.

TONSKI PRILOG: Nikolina Fijačko Filipović