Grad NOVSKA Službene stranice

Uređenje prostora za budući najsuvremeniji video i glazbeni studio u Hrvatskoj

Ovih dana započeli su radovi na prostoru nekadašnjih pogona tvrtke za metalne proizvode u Novskoj na novoj Gradskoj tržnici, a u njima će biti najsuvremeniji glazbeni i filmski studio za potrebe izrade video igrica. Ovo je jedan od prostora koji se uređuje za potrebe Poduzetničko inkubatora PISMO Novska .

Nakon potpisivanja ugovora sa Zajednicom ponuditelja PE-GRA građevinsko – uslužni obrt i S.V.E. Instalaterski obrt i Građevinskim obrtom Big Boys gradnja, izvođači poslova uredit će nešto više od tisuću dvjesto metara prostornih površine zgrade na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 8 i na Gradskoj tržnici s 26 funkcionalnih jedinica.

U uređene zgrade smjestiti će se uredi, video i glazbeni studio, Motion capture studio gdje će se snimati pokreti i animacije koji se apliciraju video  igrice, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, konferencijska dvorana i sve ostalo potrebno za gaming industriju.

- Poduzetnički inkubator pružati će usluge koje trenutno u Hrvatskoj nema, - rekao je Mario Čelan direktor SIMOR-e, županijske Razvojne agencije, koja uz Sisačko-moslavačku županiju stoje iz projekta za koji su sredstva dobivena iz Eu potpora.

Razvoj  industrijske grane izrade video igrica posljednjih godina bilježi veliki rast u svjetskim okvirima u koji se ubacuje i Novska,  čineći veliki korak u smjeru razvoja gaming industrije u Hrvatskoj.

Usporedno s građevinskim radovima, u prostorijama Ispostave Si-Mo-Re u Novskoj, kroz lokalno partnerstvo za zapošljavanje koji su osigurali sredstva, provodi se edukacija zainteresiranih za računalne igre i njihovi izradu.