Grad NOVSKA Službene stranice

Uređivanje Vatrogasnog doma – vatrogasci JVP Novska rade na dotjerivanju prostorija

Uređivanje Vatrogasnog doma – vatrogasci JVP Novska rade na dotjerivanju prostorija

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Novska uređuju prostorije Vatrogasnog doma. Osim svojih redovitih poslova vatro zaštite, održavanja tehnike, vozila i ranije su članovi profesionalne Vatrogasne postrojbe i članovi DVD-a Novska, uvijek odazivali kad je trebalo raditi na uređenju prostora koji koriste i okoliša oko doma.

Jedna od prostorija dobila je toplinsku zaštitu , spušteni strop,  a na redu je postavljanje instalacija, krečenje i uređenje poda. Kako ja rekao Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska, prema mogućnostima nastaviti će i s daljnjim uređenjem ostalih prostora.

Prošle godine u mjesecu kolovozu, Gradsko vijeće Grada Novske donijelo je odluku o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske. Postrojbe će djelovati kao javna ustanova i profesionalna vatrogasna organizacija za obavljanje vatrogasne djelatnosti te na stručnim i humanitarnim djelatnostima  za područje Grada Novske.

Prema riječima zapovjednika, rad JVP Novska biti će organiziran prema 24 satnim  dežurstvima. Postrojbu sačinjava 12 profesionalnih vatrogasaca, a u slučaju potrebe ispomoć prilikom većih intervencija pružati će vatrogasci DVD-a Novska i Nove Subocke kao i drugih društava VZG Novska.