Grad NOVSKA Službene stranice

Uspješan završetak edukacije rada na računalu – hrvatskim braniteljima uručene diplome

Uspješan završetak edukacije rada na računalu – hrvatskim braniteljima uručene diplome

Polaznicima tečaja rada na računalima, hrvatskim braniteljima koji su u proteklih tri mjeseca pohađali edukaciju u Pučkom otvorenom učilištu Novska, za uspješan završetak uručene su diplome.

Kroz osposobljavanje koje se provodilo kroz projekt „Osnažimo branitelje Grada Novske“, branitelji su prošli od osnova rada na računalima do korištenja Internetom, kako je rekao Kristijan Sertić, informatičar i voditelj tečaja, neki od polaznika prvi put su se koristili računalo, svi su pokazali zanimanje i želju za znanjem, a naučeno će ime pomoći u daljnjem životu.

TON: Kristijan Sertić

Nositelj projekta „Osnažimo branitelje Grada Novske“ je HVIDRA Novska, a partner u realizaciji računalnog tečaja i infrastrukturom za provođenje edukacije bilo je Pučko otvoreno učilište Novska, Valentina Opić, ravnateljica, naglašava kako su i dalje otvoreni za suradnju s braniteljskim udrugama Grada Novske.

TON: Valentina Opić


Pored računalnog tečaja, kroz projekt „Osnažimo branitelje Grada Novske“ u suradnji s  Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“  Popovača, u partnerstvu s Gradom Novska i braniteljskim udrugama Grada Novske, traju i radionice „psihosocijalne pomoći braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“.  

Nositelj cijelog projekta„Osnažimo branitelje Grada Novske“  je HVIDRA Novska, provoditi će se 12 mjeseci, a za provođenje projekt Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo je 50 tisuća kuna.

- U pisanju projekta velika pomoć su nam bili Razvojne agencija, NORA i SiMoRa. Projekt je imao za cilj psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja. Očekujemo i pozivan odgovor na naš novi projekt kojim želimo pomoći starijim članovima  obitelji poginulih hrvatskih branitelja i samim branitelja, rekao je Ivica Vulić, predsjednik HVIDRE Novska.

TON: Ivica Vulić