Grad NOVSKA Službene stranice

Uz sufinanciranje radova energetska obnova još jedne stambeno poslovne zgrade u Novskoj

Potpisivanjem Ugovora o energetskoj obnovi  stambeno poslovne zgrade u ulici Kralja Tomislava još jedan objekt na području grada dobiva novu fasadu i toplinsku zaštitu.

Ugovor su potpisali Tomislav Bogojević, direktor Novokoma i Nedjeljko Komljenović, vlasnik Zidarskog obrta „Komljenović“ iz Novske. Ova građevinska tvrtka već je ranije uspješno i na vrijeme završila energetsku obnovu zgrade koja je prva obnovljena na području Grada Novske, preko puta objekta na kojem će uskoro započeti radovi.

Kako je rekao direktor Bogojević, tvrtka Novokom preuzela je upravljanje zgradom, a s korisnicima je postignut dogovor oko sufinanciranja radova.

Cijena radova je oko 504 tisuće kuna, Grad Novska osigurava 70% od iznosa, a stanari sudjeluju sa 151 tisuću kuna.

- Početak radova je do kraja lipnja s rokom završetka poslova od sto dana. Projekt energetske obnove izradila je tvrtka „Spektar“ projekt Lipovljani, a nadzor radova vršiti će arhitekt Roman Ovad, rekao je Tomislav Bogojević, direktor.

 

U zadnjih nešto više od godinu dana, nekoliko zgrada na području Grada Novske dobilo je učinkovitu energetsku zaštitu, zgrada škole i sportska dvorana Osnovne škole Novska, poslovno stambena zgradi u ulici Kralja Tomislava, Dječji vrtić „Radost“ Novska, Hrvatski dom u Brestači, Hrvatski dom u Novoj Subockoj, zgrada Poduzetničkog inkubatora PISMO.

Gradonačelnik Marin Piletić, najavljuje energetsku obnovu i uređenje stambene zgrade na Trgu Gjure Szabe 7, te drugih stambenih objekata u narednom vremenu.