Grad NOVSKA Službene stranice

Uzgoj mikro algi za medicinske svrhe i kozmetiku - tvrtke Phyox d.d. namjera zaposliti 31.radnika

Uzgoj mikro algi za medicinske svrhe i kozmetiku - tvrtke Phyox d.d. namjera zaposliti 31.radnika

Potpisivanjem ugovora o prodaji nekretnina i gradnji, u Poduzetničku zonu „Novska“ dolazi još jedna investicija, tvrtke Phyox d.d. iz Zagreba koja će graditi pogone za uzgoj algi za medicinske svrhe i kozmetiku.

Ugovor s investitorom, Draženom Breglec, direktorom dioničkog društva za proizvodnju i trgovinu tvrtke Phyox d.d. iz Zagreba, potpisao je Marin Piletić, gradonačelnik.

Vrijednost ulaganja u pogone za proizvodnju algi je 8,9 milijuna Eura, projekt se realizira kroz dvije faze gradnje, a prema Poslovnom planu investitor namjerava zaposliti na neodređeno vrijeme najmanje 31. radnika.

- Ovdje smo naišli na izuzetnu konstruktivnu lokalnu samoupravu, na izvrsne preduvjete, zonu koja je spremna za građenje pogona. Vodili smo se dobrim osjećajima da ovdje možemo biti uspješni, naglasio je Dražen Breglec, direktorom dioničkog društva.

Grad Novska sklopio je ugovor i s tvrtkom „Konid proces“ d.o.o. iz Novske, vlasnikom Davorom Filjas, koji namjera graditi proizvodne hale za proizvodnju raznovrsnih metalnih proizvoda i elemenata, prateće opreme i dijelova za potrebe različitih industrija. Vlasnik bi poslove tvrtke iz Zagreba premjestio u Poduzetničku zonu „Novska“.  Na tim poslovima  u početnoj fazi proizvodnje uposlilo bi se do šest djelatnika, a kako je rekao Marin Piletić, gradonačelnik,  „treba spomenuti i poslovnu zgradu tvrtke „Vodovod“ Novska, čijom je gradnjom porastao broj upita i drugih investitora za parcele u  Poduzetničkoj zoni „Novska““.