Grad NOVSKA Službene stranice

Vatrogasci mimohodom i prezentacijom vozila i opreme obilježili svoj Dan

Kada se čuju sirene njihovih vozila znak je da žure pomoći nekome u nevolji, no na Dan vatrogasaca i u slavu svog zaštitnika sv. Florijana, u dugoj koloni i uz zvuke sirena s vozila, prošli su do Vatrogasnog doma,  središtem grada i ulicama, ponosni vatrogasci VZG Grada Novske.

Obilježavanje Dana vatrogasaca započeli su prisjećanjem na sve umrle članove, misom u crkvi posvećenoj njihovom zaštitniku u Novoj Subockoj.

Na trgu su građani mogli razgledati izloženu opremu i vozila, a susret s vatrogascima uvijek je najzanimljiviji djeci koja su sa zanimanjem i na trenutak i sama bili vatrogasci.

Za predsjednike i zapovjednike deset Dobrovoljno vatrogasnih društava VZG Grada Novske  prijem kod gradonačelnika Marina Piletića, čestitka i zahvala za ono što čine, spašavanje  imovine i  ljudskih života te najava daljnje potpore radu i mogućnost nabavke još jednog vozila.

Kako je rekao  Davor Štimac, zapovjednik VZG Novska, Grad Novska pruža financijsku pomoć, sudjeluje u nabavci vatrogasnih vozila, namjenske opreme i tehničkih sredstava što im je od velike koristi u radu na više od 300 kilometara kvadratnih površine koje pokrivaju uz gradske i lokalne prometnice ali i intervencije na autocesti.

Čast da predvodi kolonu  koja je krenula kroz grad dobio je Goran Bezenšek, zapovjednik DVD Novska, njemu je bio i rođendan, rođen je na blagdan sv. Florijana. Rođendan je imao i Tomislav Crnojević, zapovjednik DVD-a Stara Subocka pa je obojici obilježavanje Dana vatrogasaca ima još više značenja.

Praćeni puhačkom glazbom u mimohod s više od dvjesto vatrogaskinja i vatrogasaca i veliki broj mladih, vozila i stare pumpe koje su nekada davno koristili, a vatrogasci su pokazali  da ih ne može omesti niti jak iznenadni pljusak, na vodu su i onako navikli.