Grad NOVSKA Službene stranice

Vatrogasci su naši heroji – ekipa VZG Grada Novske uspješno obavila posao

Nakon što su sudjelovali u gašenju požara na području oko Benkovca u Zadarskoj županiji, nakon tri dana s „izvanredne dislokacije“  vratili su se vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Novske. Zajedno s ostalim vatrogasnim ekipama iz više županija, uspješno su zaustavili više požara koji su harali zaleđem Zadra i Benkovca.

Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika, Slavka Tucakovića te Mije Brlečića, zapovjednika VZ SMŽ, na požarišta je uputila  24 vatrogasca s 5 vozila i kombi vozilom za prijevoz vatrogasaca. Iz VZG Novska priključili su se vatrogasci DVD-a Novska, Bročice i Rajić, vatrogasci, Vedran Lazić, Robert Štimac, Dubravko Milašinović, Ljubomir Kraguj i Dragan Jurković, kao i Darko Čorić, zapovjednik DVD-a Hrvatska Dubica.

Vatrogascima je kod Vatrogasnog doma u Novskoj priređen dočekali, dočekali su ih kolege iz društava, Davor Štimac, predsjednik VZG Novska i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika koja im je čestitala na uspješno obavljenim poslu te na hrabrosti i požrtvovnosti koju su iskazali kako bi zaštitili živote, domove i imovinu.
 

- Radili smo samo naš svakodnevni posao, - rekao je Davor Štimac, dodajući kako je u ekipi od pet članova upućenih iz Novske, četiri vatrogasca ostavilo svoje svakodnevne poslove i dragovoljno otišlo pomagati u gašenjima požara.

Prema riječima zapovjednika Darka Čorića, od dolaska na teren svakodnevno su bili u borbi s vatrenom stihijom na nepristupačnom terenu.  Iako je na trenutke postojala opasnost da vatra zahvati i stambene objekte, uz pomoć domaćih vatrogasaca, mještana i zračnih snaga, uspješno su obavili posao.  

I dok su razmjenjivali dojmove s kolegama koji su ovih dana bili u pripremi, oprema i navalni kamion s kojim su bili na terenu, pripreman je, jer u svakom trenutku mora bit spreman za intervenciju.