Grad NOVSKA Službene stranice

Vatrogasci uspješni i na operativnom natjecanju

Nakon što su ovo  ljeto imali dinamičnu i napornu požarnu sezonu, kako na gašenjima požara otvorenih prostora na području Grada Novske, sudjelovali su i u gašenjima u ostalim krajevima Hrvatske,  ovaj vikenda ekipe DVD-a Vatrogasne zajednice Novska održali su i operativno natjecanje.
Na više lokacija u natjecanjima sudjelovale su ekipe iz svih DVD-a VZG Novska, u muškoj i ženskoj konkurenciji.  Svi zadaci koje su tijekom natjecanja trebali izvršiti dio su operativnih zadaća, a bilo je važno svaku od zadaća izvršiti u vremenskom roku i ispravno jer su izvršenje nadgledale sudačke ekipe.
Rezultat – muški:
DVD Jazavica – Roždanik
DVD Novska
DVD Stara Subocka

Žene:
DVD Novska
DVD Bročice
DVD Brestača

Zapovjednik VZG Grada Novske, Davor Štimac, zadovoljan je održanim natjecanjem i postignutim rezultatima, te kaže kako je ovakvo „operativno natjecanje vatrogasaca“  jedino na području Sisačko moslavačke županije  te će se uvrstiti u aktivnosti i za naredne godine.

Zadovoljstvo i pohvale prikazanim iskazao je vatrogasni zapovjednik VZ Sisačko moslavačke županije, Mijo Brlečić, naglasivši važnost „održavanje ovih natjecanja kao provjeru sposobnosti vatrogasaca u raznim situacijama“.

Pehare i priznanja vatrogascima uručili su Mijo Brlečić, zapovjednik VZ SMŽ, Nenad Radojčić, direktor tvrtke „Vatropromet“ Zagreb te Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika Grada Novske, koji su bili pokrovitelji i sponzori provedenog natjecanja.