Grad NOVSKA Službene stranice

Velika ulaganja na području SMŽ – za desetak projekata ulaže se 220 milijuna kuna

S desetak projekata ukupne vrednoti 220,6 milijuna kuna koji će se tijekom ove godine uložiti, Sisačko moslavačka županija postaje jedno od najvećih gradilišta u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Ivo Žinić, sisačko moslavački župan u Sisku na konferenciji za medije.

Župan je tako izdvojio izgradnju središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, u kojem će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevna bolnica, ukupno vrijedan 106 milijuna kuna, a čiji se početak gradnje očekuje kroz mjesec i pol dana.

Projektom  vrijednim 15,8 milijuna kuna „Crna roda“  Osekovo predviđena je izgradnju Centra za posjetitelje na ulazu u Park prirode Lonjsko polje.
Poduzetnički  inkubator u „PISMO“ U Novskoj, kojim će se mladim poduzetnicima omogućiti početak djelovanja vrijedan je 25 milijuna kuna, a predviđa se uređenje dva objekta, kako je već ranije javnost upoznata, za razvoj gaming industrije.

Ulagati će se i u opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Sisku, Kutini i Petrinji u energetsku obnovu sedam osnovnih škola, u Novskoj, Glini, Sunji, Lipovljanima, Topuskom, Gvozdu i Gori te za projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Velikoj Ludini.

- Uspjeli smo aplicirati na fondove Europske unije deset projekata za koje smo dobili sredstva, uskoro kreće gradnja nekih od njih, a na nekima je već i krenula, rekao je župan, dodavši kako je za većinu  navedenih projekata i za one koji bi trebali proći na natječaju do kraja godine, dokumentaciju pripremila Županijska agencija Si-Mo- Ra, vodi je Mario Čelan, a Si-Mo- Ra koja je krajem prošle godine postala Javna ustanova.

Ukupno se radi o pola milijarde kuna pripremljenih projekata za naredno razdoblje koji će biti u realizaciji validaciji u sljedećoj godini, a župan navodi, „sve su to mahom infrastrukturni projekti koji će, poboljšati kvalitetu života na području županije“.