Grad NOVSKA Službene stranice

Vlasnici novljanskih građevinskih tvrtki ponovno na prijamu kod gradonačelnika

Predstavnici građevinskih tvrtki s područja Grada Novske su se u utorak, 21. ožujka okupili na svečanom ručku, kojeg je organizirao gradonačelnik Novske Vlado Klasan. Tom prigodom gradonačelnik se prisjetio početka svog gradonačelničkog mandata, kada je također na isti način okupio sve predstavnike građevinskih tvrtki s područja Grada Novske kako bi zajedno stvarali vrijednosti za dobrobit građana i Grada. "U kampanji 2013. govorio sam da će sve novljanske građevinske tvrtke bez favoriziranja imati jednake prilike za sudjelovanje na natječajima Grada Novske i izuzetno sam ponosan što smo to i ostvarili" – rekao je gradonačelnik.

 

Prijamu su nazočili zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, vlasnik tvrtke "PE-GRA" Petar Majdandžić, vlasnik tvrtke "Arđent" Xhafer Haziraj Đani, vlasnik "Zidarskog obrta Komljenović" Nedeljko Komljenović i vlasnik "Autoprijevoza" Darko Vulić. Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te im se zahvalio na suradnji i svim projektima koje su tijekom protekle četiri godine uspješno realizirali na području Grada Novske. "Drago mi je da smo vam pomogli koliko smo mogli, žao mi je što nismo možda mogli i više, ali mislim da smo napravili veliki pomak na bolje jer vi ste svoj posao obavljali vrlo kvalitetno, a Gradska uprava uredno je isplaćivala sve dostavljene fakture" – izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan, zahvalivši im se na suradnji, te im je zaželio puno uspjeha u poslovanju.

Gradonačelniku Vladi Klasanu se uime svih predstavnika građevinskih tvrtki na ukazanom povjerenju zahvalio Petar Majdandžić, koji je naglasio kako u sinergiji s Gradom moraju ostati pokretači gospodarstva i stvoriti stabilnu atmosferu za sve sugrađane. "Naši kapaciteti nisu na zavidnom nivou, no nakon što su neke velike firme propale, male su isplivale na površinu i zadnjih nekoliko godina uspješno plivamo građevinskim vodama. Obaviješteni smo o svakom natječaju koji je bio objavljen od strane Grada i svatko tko je imao interesa mogao je raditi na ponuđenim poslovima" – istaknuo je Petar Majdandžić, izrazivši  nadu da će i dalje surađivati i ostvarivati prihode od kojih će njihovi djelatnici moći pristojno živjeti.

Uspješna suradnja s Gradom potaknula zapošljavanje 81 osobe i smanjenje nezaposlenosti za 7,5%

Situacija u cijeloj Hrvatskoj je kritična po pitanju nezaposlenosti i upravo to je najčešći razlog zbog kojeg veliki broj građana napušta RH. I Novljani napuštaju svoju dragu Novsku, no prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, nezaposlenost se tijekom protekle 3 godine smanjuje svaki mjesec i to ne zbog odlazaka mladih iz Novske. "I u drugim gradovima i općinama građani odlaze u inozemstvo, pa im se nezaposlenost ne smanjuje, već se povećava. Ako usporedimo, nezaposlenost u Kutini smanjila se za samo 0,1%, dok je u Novskoj nezaposlenost smanjena za 7,5%" - rekao je gradonačelnik. Preciznije, u odnosu na veljaču 2016. godine nezaposlenost je u veljači 2017. smanjena za 7,5%, a prema evidenciji Zavoda u veljači 2017. godine zaposlene su 102 osobe. Od toga na području ispostave Novska zaposlena je 81 osoba, izvan ispostave Novska zaposlena je 21 osoba, dok su u inozemstvu zaposlene 2 osobe. Gradonačelnik Vlado Klasan iskazao je zadovoljstvo što je veliki broj ljudi zaposlen u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu, konstatirajući kako je ovo izvješće službeni pokazatelj da je Grad Novska svojim mjerama koje provodi, tvrtkama poput Hakadescha, Thermo stona, Ligne i djelatnostima na području građevinarstva, potaknuo zapošljavanje 81 osobe.