Grad NOVSKA Službene stranice

Vodovod i za stanovnike Potočne ulice – 160 metara novog cjevovoda

Devet domaćinstava lijevog odvojka Potočne ulice od kućnog broja 27 do 41a uskoro će imati mogućnost priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Djelatnici „Vodovoda“  Novska u iskop polažu vodovodnu cijev, a radi se o 160 metara cjevovoda.

Kako je rekao Marijan Jakovljević, stanovnik Potočne ulice, neki do vlasnika kuća u ulici već su podnijeli zahtjev za ugrađivanje priključka. Cijena priključka ovisno o izvedenim radovima kreće s od dvije do 2500 kuna, a direktor „Vodovoda“  Mario Filipović podsjeća da korisnici mogu cijenu priključka plaćati u obročnim otplatama do jedne godine.

Na oko 121 kilometar vodovodne mreže na području Grada Novske, priključeno je 3024 potrošača s potrošnjom nešto manje od 423 tisuće prostornih metara vode. Prema pokrivenosti  i dostupnosti pitke vode iz cjevovoda Grad Novska prednjači nad mnogim sredinama. Čak  99 posto stanovnika ima mogućnost priključenja na pitku vodu.

Za stanovnike odvojka Potočne ulice ostaje još rješavanje kanalizacijske odvodnje, a rješavanje tog problema prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, vidi se u kroz projekt aglomeracije za područje Grada. Za izvođenje tog projekta namijenjeno je 12,5 milijuna Eura, za rekonstrukciju 13 kilometara vodoopskrbnog sustava, za više od 40 kilometara kanalizacijske odvodnje s 18 crpnih stanica.

Ovo su značajni infrastrukturni zahvati za tvrtku „Vodovod“ koja u suradnji s novljanskom „Vodoprivredom“ i  Hrvatskim vodama koje osiguravaju sredstva, trebaju realizirati predviđeno.