Grad NOVSKA Službene stranice

Vrijedni DLAN-ovci upriličili skupnu izložbu "Božić na dlanu"

Društvo likovnih autora Novske (DLAN) je i ove godine upriličilio izložbu likovnih radova pod nazivom "Božić na dlanu". Otvorenje izložbe održano je u petak, 16. prosinca u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska uz nazočnost brojnih pratitelja likovne umjetnosti koju stvaraju članovi DLAN-a. "Kada sam nazočila postavljanju slika u galeriji osjetila sam toplinu i zajedništvo. Voljela bih da ovih dana u tom okruženju budete svi i da to okruženje zaživi i u vašim obiteljima" – izjavila je ravnateljica POU-a Valentina Opić.

Predsjednik DLAN-a Žan Žafran istaknuo je kako je ovo posljednja aktivnost DLAN-a u ovoj godini, koja je bila iznimno produktivna i puna raznih događaja u organizaciji članova DLAN-a. Također je istaknuo kako su članovi sudjelovali u raznim manifestacijama (Advent u Novskoj, Maske do daske, Bljesak, Ljeto u Novskoj, Lukovo.." i mnogobrojnim likovnim kolonijama. "Naši sastanci su iznjedrili i neke nove aktivnosti poput Art & Sound-a, Art Cafe-a i Art Piknika, kojima smo potaknuli unutarnje zajedništvo, zatim projekt DLANOVNICA, koji je zamišljen kao potpora učenicima srednje škole, te predškolski odgoj i radionice za odrasle. Također smo održali i nekoliko samostalnih i skupnih izložbi" – izvijestio je okupljene predsjedni DLAN-a Žan Žafran o aktivnostima koje je društvo provelo tijekom protekle godine.

"Drago mi je da sam inicirao revitalizaciju ovog kvalitetnog društva o kojem čujemo samo riječi pohvale. Vaše aktivnosti ne završavaju izložbama jer je vaš doprinos vidljiv i kroz brojne druge aktivnosti koje provodi Grad" – izjavio je gradonačelnik Klasan, koji je i ovoga puta službeno otvorio izložbu "Božić na dlanu". Svečanost su, čitajući odabrane stihove,  uveličale Danijela Pauković i učenica Srednje škole Novska Lucija Matić, a svoje likovne radove izložili su; Ivanka Mamić Martić, Katica Rogulja, Štefica Oljača, Sanela Vučić, Dijana Vučić, Daniela Vuković, Miro Margetić, Milan Čorak, Vjekoslav Marenčić, Viacheslav Krivitskii, Vjekoslav Pešut i Dubravko Malleg.