Grad NOVSKA Službene stranice

Za adaptaciju Društvenog doma u Brestači osigurano 376 tisuća kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice održano je u petak, 31. ožujka u dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Svečanosti je nazočio gradonačelnik Novske Vlado Klasan koji je tom prigodom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao Ugovor vrijedan 376 tisuća kuna. Ministarstvo će ovim sredstvima sufinancirati radove na projektu adaptacije Društvenog doma u naselju Brestača.

Prema riječima ministrice Gabrijele Žalac ove su godine, za projekte na potpomognutim područjima, potpisani Ugovori u iznosu od 72,7 milijuna kuna, što govori da je osigurano dvostruko više sredstava nego prošle godine za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja RH. "Među 235 projekata koji su sufinancirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstva su odobrena i Gradu Novska, što govori o pripremljenosti stručnih službi Grada, odnosno vrijednim i marljivim ljudima, koji su danonoćno radili kako bi aplikacija ovog projekta, a ujedno i provedba, bili uspješno realizirani" – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

"Kroz razne aktivnosti, ovogodišnjim programom, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti" – izjavila je ministrica Žalac.