Grad NOVSKA Službene stranice

Za gradnju Dječjeg vrtića „Stribor“ dobiveno 1,5 milijuna kuna od Ministarstva demografije

Tijekom ove i iduće godine u Hrvatskoj će se obnoviti, izgraditi, proširiti ili opremiti 253 dječja vrtića. Toliko je potpisanih ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje su potpisali načelnici i gradonačelnici, s ministricom  Nadom Murganić i Markom Pavićem, ministrom rada i mirovinskoga sustava.

Riječ je o 117 milijuna kuna namijenjenih za  „Program podrške i poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima“,  te za program „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, za koji je namijenjeno 300 milijuna kuna.

Ugovor u iznosu  od 1.5 milijuna kuna za gradnju Dječjeg vrtića „Stribor“ u Novskoj potpisao je Marin Piletić, gradonačelnik. Za gradnju ovog vrtića koji će primati novih pet odgojnih skupna djece do sada su dobivena sredstva i iz nekoliko drugih izvora sufinanciranja, od  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstva regionalnog razvoja.

Nedavno je potpisan i ugovor s izvoditeljem radova građenja, ugovora vrijednog 4,7 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi će krenuti nakon izrade Izvedbenog projekta. 

Gradonačelnik ističe, „novi vrtić će pomoći roditeljima da podižu svoju djecu, usklade obiteljski i poslovni život“, a njegovom izgradnjom čiji početak treba započeti u skoro vrijeme, poboljšati će se materijalni uvjeti i veći broj vrtićkih mjesta u Novskoj.