Grad NOVSKA Službene stranice

Za izgradnju dječjeg vrtića „Stribor“ dodatnih pola milijuna kuna

Za izgradnju dječjeg vrtića „Stribor“ dodatnih pola milijuna kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je jučer u hotelu Sheraton u Zagrebu, uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima za 2019. godinu.

Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata među kojima i Grad Novska koji je dobio sredstva u iznosu 500.000,00 kn za sufinanciranje izgradnje novog dječjeg vrtića na Ukladama, a Ugovor je sa ministricom Gabrijelom Žalac potpisala zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš koja ovom prigodom i zahvalila ministrici na dodijeljenim sredstvima. Za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja). 

 „S ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027.“, najavila je tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac obraćajući se nazočnim predstavnicima lokalne vlasti.