Grad NOVSKA Službene stranice

Za tri projekta oko 17 milijuna kuna – kroz razne Mjere u poljoprivredu više od 200 milijuna

Za tri projekta oko 17 milijuna kuna – kroz razne Mjere u poljoprivredu više od 200 milijuna

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na području Grada Novske ima značajna ulaganja.

Trenutno su u provedbi 3 projekta financirana sredstvima Agencije. Kako je prigodom radne posjete Novskoj ravnateljice Matilde Copić, kazao Marin Piletić, gradonačelnik, riječ je o pročišćivaču otpadnih voda u Staroj Subockoj, uređenju bivše Područne škole u Jazavici za aktivnosti izviđača, i za druge sadržaje stanovnika i udruga, te rekonstrukciji Hrvatskog društvenog doma u Rajiću.

Kroz ove projekte Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uložila je oko 17 milijuna kuna, a kako je istaknula ravnateljica Copić, u proteklih skoro četiri godine za ruralni razvoj  uloženo je više od 200 milijuna kuna.

Najviše sredstava, kroz natječaje i više Mjera, u projekte  ulaganja u poljoprivredu, u fizičku imovinu, u farme i nove nasade voća, šest poljoprivrednih proizvođača s područja Grada Novske realiziralo je preko 20 milijuna kuna.

TONSKI PRILOG: Matilda Copić

Tijekom posjete Novskoj, u pratnji gradonačelnika i pročelnikom Mišom Tušek, obišli su gradilišta u Rajiću i Jazavici,  u koja Agencija ulaže sredstva.